Rolat Paunovo oko
Priprema
- Biskvit: Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postpeno dodavati 50 gr šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
- Posebno umutiti žumaca i 75 g šećera. Sjediniti šam od belanaca i umućena jaja pa dodati brašno, gustin i kakao, sastojke dobro izmešati da se dobije ujednačena masa.
- Pleh obloziiti pek papirom sipati masu i peći na 200 stepeni 12 minuta. Pečenu koru umotati u vlaznu krpu.
- Fil: U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i ostavatiti da prokljuca. Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca, vanili šećer i brašno te sipati u ključalo mleko.
- Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se masa ne zgusne.
- U ohladjen fil dodati omeksao margarin i umutiti mikserom, podeliti na dva dela u prve deo fila dodati otopljenu čokoladu a drugi deo fila ostaviti žut.
- Finalini postupak: Pečenu koru premazati žutim filom pa preko njega naneti fil od čokolade i urolovati, čokoladu ostavljenu za dekoraciju sjediniti sa slatkom pavlakom i kuvati na pari dok se čokolada ne otopi.
- Otopljenu čokoladu preliti preko rolata.
Biskvit:
- 4 kom jaja
- 125 g šećera
- 2 supene kašike kakaa
- 50 g brašna
- 50 g gustina
Glazura:
- 60 g čokolade
- 0.5 dl slatke pavlake
Fil:
- 3 žumanaca
- 100 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 3 pune kašike brašna
- 4 dl mleka
- 200 g margarina
- 80 g čokolade
No comments:
Post a Comment