Teta Lepšin kolač sa višnjama
Priprema
- Patišpanj: Ulupati prvo belanca u čvrst sneg, pa dodati žumanca i ostale sastojke (brašno prethodno promešati sa praškom za pecivo). Umućenu masu usuti u podmazan i podbrašnjen pleh i peći na 200 stepeni, dok ne porumeni.
- Fil: 1 kg očišćenih višanja staviti na vatru, kada otpuste sok, uzeti količinu dovoljnu da se razmute 2 pudinga i kašika gustina, a ostalo vratiti na vatru, dodati šećer i kada proključa, umešati puding i kuvati kao i običan puding.
- Gotov fil preliti preko ohladjenog patišpanja.
- Preko celog kolača premazati šlag, a dalje ukrasavanje po želji. Prijatno!
Za patišpanj:
- 3 jajeta
- 1 kafena šolja šećera
- 1 kafena šolja ulja
- 1 kafena šolja mleka
- 1 kafena šolja brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1 kg očišćenih višanja
- 5-6 kašika šećera (ili više, ja stavljam 10-12, jer volimo sladje)
- 2 pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 4 šlaga (za premazivanje celog kolača)
No comments:
Post a Comment