Carski kolač
Priprema
- Kvasac i šećer sa malo brašna razmutiti u mleku i ostaviti, par minuta da nadođe. Umutiti margarin i jaja, dodati brašno i nadošao kvasac i zamesiti glatko i meko testo.
- Testo odmah podeliti na četiri jednaka dela.
- Prvi deo testa, rasklagijati veličine pleha na papiru za pečenje, prebaciti u pleh, premazati sa dve kašike džema, posuti sa orasima i vanil šecerom.
- To isto ponoviti sa ostale tri lopte testa i na vrh poslednje kore, staviti džem i orahe.
- Peći kolač u predhodno zagrejanoj rerni, 250 stepeni oko 30 minuta.
- Kada je kolač pečen i ohlađen, iseći na željene oblike.
- Toplo preporučujem! Prijatno!
Za testo:
- 4 jajeta
- 250 g margarina
- 1 paketić kvasca (svežeg)
- 1 kašika šecera
- 1 šolja mleka
- oko 900 g brašna
Za fil:
- 8 kašika džema od šljiva
- 250-300 g mlevenih oraha
- 1 vanilin šećer
No comments:
Post a Comment