Posne karamel oblatne sa čokoladom
Priprema
- U 1 dl hladne vode dodati brašno i vanil šećer pa dobro izmešati. Šećer sipati u šerpu i istopiti tako da se karamelizuje a da ne izgori.
- Skloniti sa ringle i dodati 4 dl vode, margarin i čokoladu pa mešati na tihoj vatri dok ne provri. U to ukuvati pripremljeno brašno i vanil šećer pa kuvati tri minuta.
- Dodati jednu narendanu koru od narandže, ali samo narandžasti deo. Naravno prvo je dobro oprati. Ukoliko imate kandirane kore narandže još bolje je njih naseckati na sitno i ubaciti. Pustiti fil da se skroz ohladi i počne da se steže pa ga dobro izmešati. Ja uključim mikser na dvadesetak sekundi.
- Filovati oblatne ravnomerno pa ih malo pritisnuti nekom tacnom da se bolje slepe. Oblatnu seći ukoso ili po želji.
Potrebno je:
- 500 g šećera
- 5 dl vode
- 100 g čokolade
- 1 margarin
- 1 vanil šećer
- 4 kašike brašna
- narendana kora narandže ili kašika kandirane iseckane narandže
- 1 pakovanje oblatni
No comments:
Post a Comment