Sekine kocke
Priprema
- Kore: 6 belanaca umutiti sa 250 g šećera, pa dodati 6 žumanaca, zatim 1 dl ulja, pa 3 kašike vode i na kraju, dodati brašno i prašak za pecivo. Pečenu koru preliti sa 3 šoljice jake crne kafe.
- Fil: 6 žumanaca, 8 kašika brašna, 250 g šećera i dva vanil šećera razmutiti, sa malo mleka, da se dobije kašasta masa, koja se potom sipa u prokuvano mleko. Meša se dok se ne zgusne.
- Kada se krem ohladi, dodati jedan margarin i mikserom ga sjediniti sa kremom.
- Šne: 6 belanaca i 250 g šećera, se muti na pari i dobije se šnel.
- Glazur: Sve potrebne sastojke, staviti zajedno da se otope i kada se dobije lepa, gusta masa preliti preko šnela.
- Ređanje: Kora se prelije kafom, zatim žuti krem, zatim šnel od belanaca i na kraju se doda glazura od čokolade.
Za koru:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 150 g brašna
- 1 dl ulja
- 3 supene kašike vode
- 1 prašak za pecivo
Za beli šne:
- 6 belanaca
- 250 g šećera
Za fil:
- 6 žumanaca
- 250 g šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 1 margarin
- 2 vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 1 kašika mleka
- 1 kašika ulja
- 30 g margarina
No comments:
Post a Comment