Čokoladna rapsodija čokoladno čudo
Priprema
- Biskvit: Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca.
- Peći na 180 stepeni oko 20 minuta zavisi od rerne, proveriti čačkalicom, kada je pečeno.
- Krema: Slatku pavlaku, šećer i čokoladu zagrevati na laganoj vatri (mešati sve dok ne provri), kad provri skloniti.
- Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao, preliti ga sa toplom kremom.
- Krema je dosta retka, ali je ne treba dodatno miksati, ili bilo šta dodavati, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stegnuti.
- Kolač ohladiti, prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider, da se ohladi i stegne.
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 200 g maragina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 0,5 l slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika šećera
No comments:
Post a Comment