Medena srca
Priprema
- Penasto umutiti margarin, pa dodati šećer i med. U mešavinu dodavati jedno, po jedno jaje, dodati cimet i mlevene klinčiće, te dobro izmešati. Na kraju dodati brašno pomešano sa sodom bikarbonom i zamesiti testo.
- Testo podeliti na dva dela, uviti u kesu ili foliju i ostaviti u frižideru 2 h.
- Ohlađeno testo razviti na 2-3 mm debljine, pa pomoću veće i manje modle u obliku srca vaditi oblike.
- Na sredinu većih staviti džem, rubove nakvasiti vodom, pa zalepiti manja srca odozgo.
- Nakon toga manjom modlom vaditi ceo keks.
- Peći 10-tak minuta na 180 C.
- Ohlađene keksiće umakati u čokoladu.
Testo:
- 300 g graham brašna
- 300 g pšeničnog brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 3 jajeta
- 200 g meda
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašičica mlevenih klinčića
Nadev:
- džem
Glazura:
- 300 g čokolade
- ulje
No comments:
Post a Comment