Nadine tulumbe
Priprema
- Vodu, ulje i šećer prokuvati, u to dodati brašno i neprestano mešajući, kuvati dok se smesa počne odvajati od šerpe i dobije gustinu.
- Ostaviti da se dobijena smesa ohladi i u nju dodati 5 celih jaja (jedno po jedno) mešajući varjačom, da se dobije glatko testo.
- Puniti špric za tulumbe dobijenom smesom.
- Pržiti na ulju na umerenoj temperaturi, da tulumbe dobiju zlatno žutu boju.
- Sirup skuvati (kolutove limuna dodati, tek kad se sirup skine sa vatre, da sirup ne bi bio gorak), ohladiti i mlake tulumbe umakati u sirup i slagati u tepsiju, sa ostatkom sirupa preliti tulumbe.
Testo:
- 1/2 l vode
- 3 šoljice ulja
- 3 šoljice šećera
- 400-450 g brašna
- 5 jaja
Sirup:
- 900 g vode
- 750 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2-3 koluta limuna
- 1 l ulja (za pečenje tulumbi)
No comments:
Post a Comment