Eurokrem kolač
Priprema
- Kora: Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mućenje dodavati šećer. U sneg od belanaca dodati ulje, brašno i prašak za pecivo, te polako izmešati varjačom.
- Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju rasporediti propržene seckane lešnike. Preko lešnika nasuti smesu od belanaca i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečenu koru okrenuti, tako da lešnici budu gore.
- Kada se ohladi premazati koru eurokremom, pa preko njega rasporediti keks, natopljen u mleko.
- Fil: U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
- Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile i žumancima. Sipati u kljucalo mleko i kuvati, dok se ne zgusne uz neprestano mešanje.
- U ohladjeni fil dodati umućen margarin i polako promešati.
- Finalni postupak: Preko pripremljene kore, ravnomerno rasporediti fil i odozgo staviti glazuru od čokolade.
Kora:
- 100 g seckanih prženih lešnika
- 7 belanaca
- 150 g šećera
- 1 dl ulja
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Ostalo:
- 250 g eurokrema
- 200 g petit keksa
- 3 dl mleka
Fil:
- 7 žumanaca
- 7 dl mleka
- 7 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 100 g margarina
Glazura:
- 200 g čokolade
- 100 g margarina
No comments:
Post a Comment