Tortice od borovnice
Priprema
- Kora: Keks, mleko i šećer dobro izmesiti rukom. Razviti koru debljine oko 1 cm, pa kalupom vaditi podloge željene veličine.
- Krem: Želatin rastopiti sa pola količine vode, navedene na kesici. Dodati ga borovnicama i skuvati.
- Umutiti slatku pavlaku i ostaviti u frižideru, da se dobro rashladi. Podloge obmotati trakama pek papika, širine 8 cm (učvrstiti heftalicom), tako da se dobiju valjasti kalupi.
- U te kalupe sipati, prvo slatku pavlaku, a zatim žele od borovnica.
- Kada se doro ohlade u frižideru, skinuti papir i poslužiti. Prijatno!
Potrebno je:
- 250 g mlevenog plazma keksa
- 5 kašika mleka
- 4 kašike šećera
- 300 g borovnica
- 4 dl slatke pavlake
- kesica želatina
No comments:
Post a Comment