Grilijaž torta
Priprema:
- U Pleh, staviti papir za pecenje. Šećer i žumanca izmešati dok masa ne postane penasta, dodati mlevene bademe i mrvice. Sve dobro izmešati. Ulupati čvrst sneg od belanaca i dodati u smesu.
- Smesu sipati u pleh i peći, u prethodno zagrejanoj rerni, četrdesetak minuta. Tortu ostaviti u plehu da se hladi, a zatim je staviti na tacnu. Kada se sasvim ohladi, preseći na dva dela, vodoravno.
- Tortu "slepiti" kremom od kafe, i njome premazati strane. Odozgo staviti glazuru od kafe, dekorisati celim bademima i polutkama oraha.
Potrebno je:
- 85 g šećera
- 6 jaja
- 85 g samlevenih badema
- 85 g samlevenih oraha
- 50 g mrvica
- 1 količina krema od kafe
- 1 količina glazure od kafe
Za dekoraciju:
- 6 celih badema
- 6 polutki oraha
No comments:
Post a Comment