Štrudla na 6 načina
Priprema
- Zamesite klasično dizano testo od gore navedenih sastojaka i ostavite ga da se odmori i nadođe jedno 30 min. Potom ga izručite na dasku za mešenje i podelite na dve jufke. Razvucite svaku jufku na pola centimetra debljine, zauljite površinu testa, možete ga premazati i puterom ili margarinom i filujte nadevom po želji.
- Zamotajte štrudlu, ponovite i sa drugom jufkom isto, stavite štrudle u podmazanu Delimano tepsiju, pa u dobro zagrejanu rernu, i pecite na 220 stepeni oko pola sata. Gotovu štrudlu prekriti čistim salvetom i ostaviti da se malo prohladi, pa posuti mešavinom prah i vanil šećera.
- Nadev sa makom: U samleven mak usuti malo mleka, prokuvati i ohladiti. U ohlađen mak staviti dosta šećera da bude slatko i sa ovim nadevom filovati štrudlu.
- Nadev sa višnjama: Ocediti višnje, poređati preko testa, preko višanja posuti malo griza da upije sok i posuti šećer.
- Nadev sa orasima: Mlevene orahe zasladiti i preliti sa malo toplog mleka.
- Nadev sa rogačem: U mleveni rogač (već je sladak, pazite) dodati malo šećera i malo mleka.
- Slatko-slani nadev: Za ovu kombinaciju, pomešajte sitan kravlji sir i suvo grožđe, zasladite i dodajte malo narendane limunove kore i 1 vanil šećer.
- Nadev sa kakaom: Kakao zasladite po želji i dodajte malo mleka.
- Savet: Bilo koji od ovih nadeva možete začiniti sa malo strugane limunove kore i malo cimeta.
Potrebno je:
- Delimano tepsija iz Delimano Ceramica Prima Seta
- 400g brašna
- 1 kvasac
- limunova korica
- 2 jaja
- prstohvat soli
- malo ulja (putera ili margarina) za testož
- malo šećera koji stavite u kvasac da pospešite fermentaciju
- 2dl mleka
Za nadev:
- po želji oko 300-400g maka, oraha, rogača ili višanja
- šećer
- malo mleka
- griz (za višnje)
No comments:
Post a Comment