Šareni kuglof
Priprema
- Margarin umutiti sa šećerom u prahu i žumancima, dodati rum, vanilu i mutiti oko 15 minuta.
- Postepeno dodati brašno, sa praškom za pecivo i čvrsti sneg od belanaca. Masu podeliti na 3 jednaka dela, jedan deo ostaje najsvetliji, u drugi staviti kakao, a u treći crvenu boju.
- U namašćen kalup za kuglof, prvo staviti najsvetliji deo, pa tamni, pa tek onda crveni. Peći negde oko 1 sat na temperaturi od 170 C.
- Ohladjen kuglof preliti topljenom čokoladom.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 200 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 350 g polumekog brašna
- 4 kašike ruma
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- malo crvene jestive boje
Glazura:
- 100 g čokolade
- 80 g margarina
No comments:
Post a Comment