Irenina baklava
Priprema
- Lešnik, orahe, keks, cimet i šećer sjediniti. Zatim filovati kore, po dve i rolati.
- Kada sve to završimo, poređamo u pleh i isečemo na komade željene veličine. Onda prelijemo prelivom koji smo zagrejali (250 g margarina i čašu ulja).
- Ispečenu i ohladjenu baklavu preliti vrelim prokuvanim sirupom (1350 g šećera i litar vode). Odozgo isečemo limun.
Potrebno je:
- 500 g kore za baklavu
- 400 g mlevenih oraha
- 200 g pečenih mlevenih lešnika
- 14 komada (mlevenog) keksa pettit beure
- 2 kašičice cimeta
- 3 kašike šećera
Za preliv:
- 250 g istopljenog margarina
- 1 čaša ulja
Za sirup:
- 1350 g šećera
- 1000 ml vode
- 1 limun
No comments:
Post a Comment