Čokoladni kolač sa keksom
Priprema
- 6 belanca penasto umutiti sa 1 i 1/2 šoljom šećera. Zatim tu dodas 6 ravnih kašika brašna, 150 g krupno rendane čokolade, 100 g krupnije izmrvljenog plazma keksa, 1 šoljicu ulja.
- U podmašćenom plehu srednje veličine izliti masu i peći na 180 C oko 20 minuta.
- Fil: Na laganoj vatri kuvati izmućena 6 žumanca sa 6 kašika šećera i 2 kašike brašna, neprestano mešajući. Zatim dodati 150 gr čokolade, malo više od 1/2 margarina i 3 vanilice.
- Preko toplog patispanja naneti topao krem i staviti u frižideru da se ohladi.
- Preko ohlađenog kolača narendati na sitno 2 krem table od lesnika.
- Ova masa je dovoljna za osrednji pleh. Kolač čuvati u frizideru!
Potrebno je:
- 6 jaja
- 300 g šećera
- 8 kašika brašna
- 300 g čokolade za jelo
- 100 g krupnije izmrvljenog plazma keksa
- 1 šoljica ulja
- 200 g margarina
- 3 vanilice
- 2 krem table od lesnika
No comments:
Post a Comment