Pita kolać sa jabukama, cimetom i lešnicima
Priprema
- U rerni (može i u mikrotalasnoj), malo prepeći lešnike, pa ih krupnije naseckati. Podmazati tepsiju uljem (dno i zidove).
- Jabuke oljuštiti i ošistiti od košpica, pa ih naseći na šnite i rasporediti do dnu tepsije.
- U jednoj vanglici izmešati sve suve sastojke. U drugoj posudi umutiti, jaja, pa dodati mleko i ulje.
- Tečne sastojke izručiti u suve i sve izjednačiti, mešanjem varjačom, naročito po dnu.
- Izručiti masu u podmazanu tepsiju (moja je 35x20 cm) i peći oko 35 minuta na 180 C, da kolač lepo porumeni i odvoji se od zidova pleha i da čačkalica bude suva, kada se zabode u kolač.
- Topao kolač premazati tankim slojem džema od kajsija.
- Kada se ohladi, narendati čokoladu. Seći na kocke ili šnite.
Podloga:
- 700-800 g jabuka
Tečni sastojci:
- 3 jajeta
- 7 dl mleka
- 2 dl ulja
Premaz:
- 4-5 kašika džema od kajsija
- 30-40 g čokolade
Testo: (suvi sastojci)
- 250 g šećera kristala
- 300 g brašna
- 50 g pšeničnog griza
- 50 g ovsenih pahuljica
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 100 g kesica lešnika
No comments:
Post a Comment