Tufahije
Priprema
- Operite i oljuštite 2 kg jabuka, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
- Jabuke stavite kuvati u kipuću vodu, kojoj ste prethodno dodali 600 g šećera, 1 vanilin šećer, limunov sok i pola litre vode.
- Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite kore od jabuka.
- Kada sirup prokuva, kuvati dok se ne dobije šulc, procedite ga i ostavite neka se ohladi.
- Kuvane jabuke, koje se pune mešavinom umućenog 3 belanaca, 150 g mlevenih oraha i vanilin šećera, posložite u tepsiju i pečite 15 minuta na 180 C.
- Pečene jabuke izvadite, ukrasiti šlagom i preliti sirupom i seckanim orasima.
Potrebno je:
- 2 kg jabuka
- 600 g šećera
- 2 vanilin šećera
- limunov sok
- 3 belanaca
- 150 g mlevenih oraha
- šlag (za ukrašavanje)
- seckani orah (za posipanje)
No comments:
Post a Comment