Tršavi kolači
Priprema
- Testo: Zamesite testo od margarina, šećera, žumanaca, brašna i peciva pa ga podelite na tri jednaka dela.
- Jedan deo istanjite na podmašćenoj i brašnom posutoj đuvecari, pa preko njega stavite 1/2 fila koji se priprema na sledeći način.
- Fil: Umutite belanca sa 8 kasika šećera, dodajte džem i orahe i promešajte.
- Onda narendajte drugu polovinu testa preko fila na krupnijoj strani, preko toga pažljivo sipajte i lepo rasporedite drugi deo fila, narendajte treći deo kore preko fila i pecite kolac na 200 stepeni.
- Kada se kolac ohladi pospite ga sa secerom u prahu i secite na kocke. Prijatno!
Testo:
- 1 margarin (na sobnoj temperaturi)
- 4 žumanca
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike šećera
- 350 g brašna
Za posipanje:
- 100 g šećera u prahu
Fil:
- 4 belanca
- 8 kašika šećera
- 2-3 kašike džema od šljiva
- (može i neki drugi, npr. onaj koji se zateko u kući)
- 100-150 g mevenih oraha
No comments:
Post a Comment