Salzburški sufle
Priprema
- U manjoj šerpi kuvati voće i šećer 10 minuta, pa skloniti s vatre da se prohladi.
- Mikserom na najvećoj brzini ulupati belanca, postepeno dodavati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šam, zatim dodati i brašno. U drugoj posudi umutiti žumanca, limun i 2-3 kapi vanile, pa varjačom lagano umešati u belanca.
- Dno i zidove vatrostalne posude namazati margarinom, sipati voće, zatim od fila od jaja formirati tri brega na voću.
- Peče se u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 20 minuta.
- Posuti prah šećerom i služiti toplo iz posude u kojoj se pekao.
Potrebno je:
- 5 belanaca
- 2 žumanceta
- 150 g šećera u prahu
- kora jednog limuna
- 1 supena kašika brašna
- aroma vanile
- 2 supene kašike kristal šećera
- 300 g smrznutog šumskog voća
- margarin za podmazivanje posude
No comments:
Post a Comment