Turske kape
Priprema
- Tamno testo: Umutiti dobro mikserom i dodati, brašna po potrebi, zamesiti i ostaviti 30 minuta da odstoji.
- Svetlo testo: Umutiti mikserom i dodati, brašna po potrebi i ostaviti 30 minuta.
- Dok se testo odmara 700 g šećera prokuvati sa 250 g vode i ohladiti šerbet. kada je testo nadošlo, oblikovati prutiće, jedan beli, jedan crni i smotati ih jedan oko drugog, saviti u krug i složiti u tepsiju.
- Pustiti da nadodju desetak minuta. Peći u zagrejanoj rerni, oko petnaestak minuta, vrele kapice preliti hladnim šerbetom.
Tamno testo:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 šoljice mlakog mleka
- 1 mala kašičica kvasca
- 2 šoljice ulja
- 1 kašika kakaoa
- brašno po potrebi
Preliv:
- 700 g šećera
- 250 g vode
Svetlo testo:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 šoljice mlakog mleka
- 1 mala kašičica kvasca
- 2 šoljice ulja
- 100 g kokosovog brašna
- brašno po potrebi
No comments:
Post a Comment