Čoksi
Priprema
- Kora: Odvojiti belanca i žumanca. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, belanca umutiti u čvrst sneg. 200 g čokoladu otopiti na pari.
- U trećoj posudi mutiti omekšali margarin pa mu dodati rastopljenu čokoladu i sve skupa mešati dok se ne dobije glatka masa. Zatim toj masi dodati umućena žumanca i mutiti da se sve dobro sjedini.
- Pomešati brašno i prašak za pecivo pa ga dodavati kašiku po kašiku u smesu. Na kraju u tu smesu umešati sneg od belanaca.
- Tepsiju namastiti i posuti brašnom pa preručiti masu i peći u rerni 20 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
- Vruć bisvit zaliti polagano vrućim mlekom.
- Krem: 400 g čokolade za kuvanje, 1 l pavlake za šlag. Izlomljenu čokoladu staviti u šerpicu i preliti sa 2 dl pavlake. Staviti na laganu vatru da prokuva mešajući da ne zagori.
- Kad se čokolada otopi i provri dodati preostalu pavlaku, pojačati vatru i mešati dok ne provri, potom smanjiti temperaturui i uz neprestano mešanje kuvati još 15 minuta.
- Vruć krem preliti preko biskvita i ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
Potrebno je:
- 600 g čokolade za kuvanje
- 200 g margarina
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl mleka (za zalivanje)
- 1 l pavlake za šlag
No comments:
Post a Comment