Pitica od jabuka
Priprema
- Jabuke očistiti i narendati, dodati šećer i cimet, pa ostaviti oko 15-tak minuta da puste sok.
- Podeliti na dva dela.
- Suve sastojke za koru sve pomešati u jednoj činiji i podeliti na tri dela (tj. 3 šolje).
- U tepsiju (veličine oko 34x20, staviti papir za pečenje, pa ravnomerno rasporediti 1 šolju smese za koru, prekriti polovinom fila od jabuka, posuti 2 šolju smese za koru, zatim preostale jabuke i na kraju sve posuti trećom šoljom suve smese za koru.
- Ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći 30-35 minuta na 200 stepeni.
- Kada se prohladi, posuti prah šećerom.
- Ne može jednostavnije ni jeftinije!!!
Kore:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 1 šolja griza
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 1,5 kg jabuka
- 1 šolja šećera
- 1/2 male kesice cimeta
Potrebno je:
- Mera: 1 šolja = 2 dl
No comments:
Post a Comment