Lenja pita
Priprema
- Margarin umutiti penasto sa 150 g šećera, 1 jajetom, 1 žumancetom, pola kesice praška za pecivo izmešanim sa 400 g brašna, struganom korom od 1 limuna i sokom istog.
- Sve to izraditi i podeliti na dva dela.
- U podmazan i brašnom posut pleh (ili mastan papir) sipati polovinu testa i na njega sipati 3 kasike prezli i narendane jabuke izmešane sa cimetom, šećerom, seckanim orahom, pa preko jabuka opet 4 kašike prezli.
- Drugi deo testa razvući na predhodno pripremljen deblji nauljen najlon veličine odabranog pleha i razvući ga po njemu. Tako pripremljenu "koru" okrenuti naopako, odlepiti i spustiti na jabuke.
- Na kraju po kori posuti 1 kesicu vanilin šećera.
- Peći u toploj rerni koja je najpre zagrejana na 250 stepeni, a potom smanjena na 220. Peći oko 45 min.
Potrebno je:
- 1 margarin
- 150 g šećera
- 1 celo jaje
- 1 žumanjce
- 400 g brašna
- 1 kg zelenih kiselih jabuka
- 1 limun
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanil šećer
- prezle
- cimet
- seckani oraha
No comments:
Post a Comment