Sedmo nebo
Priprema
- Na dva lista oblande namazati džem.
- I kora: Umutiti 4 belanca, 12 kašika šećera, dodati orahe i kad se sve umuti, dodati 4 kašike brašna i kašikom mutiti. Testo staviti na oblandu i tako peći na temperaturi od 200 C, jedno 20 minuta.
- II kora: Umutiti 4 belanca, 12 kašika šećera, dodati kokos i kad se umuti, dodati 4 kašike brašna i mutiti kašikom. Testo staviti na drugu oblandu i ispeći.
- Fil: Umutiti 8 žumanca i 8 kašika šećera i kuvati fil na pari. Kada se zgusne, dodati 4 štangle čokolade i ostaviti da se fil ohladi, pa dodati umućen margarin.
- Filovati izmedju dve kore i na gornju koru, premazati ostatak fila i preko izrendati čokoladu.
Potrebno je:
- 2 lista oblande
- džem od kajsije
- 8 jaja
- 32 kašike šećera
- 8 kašika brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g kokosa
- 1 margarin
- 100 g čokolade za kuvanje
No comments:
Post a Comment