Jaffa biskvit
Priprema
- Jaja i šećer dobro umutiti, kada se umuti dodati, mleko, ulje, brašno i pecivo. Mutiti još malo da se smjesa sjedini. Koru ispeći i ostaviti da se ohladi.
- Drugu koru takodje umutiti na isti način, kao i prvu. Kada se ispeče, koru izmrviti i dodati u fil.
- 2 čaše šećera i 0,5 l vode staviti da se prokuva, u to dodati 3 narendane narandže, koje ste prethodno zaledili, takodje dodati džem i drugu koru koju ste izmrvili.
- Fil premazati preko kore.
- Čokoladu istopiti na pari, sa malo ulja i premazati preko kolača.
I kora:
- 6 jaja
- 24 kašike šećera
- 24 kašike mleka
- 12 kašika ulja
- 24 kašike brašna
- 1/2 praška za pecivo
Fil:
- 2 čaše šećera
- 0,5 l vode
- 3 narandže (zaledjene)
- 2-3 kašike džema
II kora (ispeći,izmrviti i dodati u fil):
- 3 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 12 kašika brašna
- 1/4 paška za pecivo
Za ukrašavanje:
- 2 mlečne čokolade
- malo ulja
No comments:
Post a Comment