Jagodice
Priprema
- U odgovarajućoj posudi pomešati mleveni keks, mlevene orahe i šećer u prahu. Prelijte sa sokom i zamesite da dobijete kompaktnu smesu. Zatim dodajte ekstrat od jagode i izmesite da ujednačite boju. Stavite u frižider na 15-20 minuta, da se smesa prohladi.
- Od prohlađene smese praviti kolačiće oblika jagodice. Napravljene jagodice ostaviti u frižider na 2 sata.
- Glazura: Sjediniti glukozu (fruktozu) sa 2 kašike vode na pari. Dodati šećer u prahu i dobro promešati. Dodati još 2 kašike tople vode i zagrevati dok smesa ne postane glatka. Obojiti po želji ekstratom jagode.
- Ohlađene jagodice malom viljuščicom umakati u glazuru i odlagati na poslužavnik.
Potrebno je:
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g šećera u prahu
- 100 ml gaziranog soka od pomorandže
- 3 kašičice ekstrata od jagode
- zelene žele bonbone
Glazura:
- 1 kašika glukoze (može i fruktoze)
- 3-4 kašike tople vode
- 250 g šećera u prahu
- po želji ekstrat od jagode
No comments:
Post a Comment