Komisbrot sa kikirikijem, čokoladom i suvim grožđem
Priprema
- Neslan kikiriki malo prepeći u rerni ili u tiganju, na plotni. Prohladiti ga i izduvati ljuspice, pa ga naseckati. Čokoladu za mešenje iseći na kockice. Suvo groždje preliti rumom. Ukoliko ne volite rum, može se staviti i u konjak ili samo potopiti u toploj vodi oko 5 minuta. Ocediti ga i sa čokoladom i kikirikijem pomešati u brašno. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati postepeno šećer kristal, stalno muteći, zatim i ulje.
- Isključiti mikser, dodati brašno sa sastojcima, pa varjačom pažljivo izmešati.
- Masu izručiti u uski kalup, koji je podmazan uljem i posut brašnom.
- Peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 180 C.
- Ohladjen komisbrot seći na tanke šnite.
Potrebno je:
- 5 belanca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 50 g čokolade
- 50 g kikirikija
- 50 g suvog groždja
- 2 kašike ruma
No comments:
Post a Comment