Zaljubljeni labudovi
Priprema
- Belance, šećer, vanilin šećer i limunov sok umutiti, pa dodati gustin. Sjediniti sve, usuti u špric za šlag i na pek-papiru oblikovati, posebno krila i posebno vrat.
- Sušiti sve oko sat vremena na temperaturi od 50 stepeni.
- Mleko za šlag zagrejati, dodati čokoladu, mešati da se otopi i ostaviti da se skroz ohladi. Izmiksati sve.
- Uzeti jedno krilo, u sredinu staviti čokoladni krem, pa drugo krilo.
- Sa prednje strane staviti vrat i odozgo posuti šećernim perlicama.
- Umutiti šlag penu, dodati malo prehrambene boje i sa špricem formirati jezero i travu.
- Posuti sa kokosom u boji.
- Predlog za Dan zaljubljenih.
Potrebno je:
- 1 belance
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica gustina
- par kapi limunovog soka
- 1 vanilin šećer
- 2 dl mleka za šlag
- 150 g čokolade (crne ili bele)
- 1 šlag
- kokos u boji
- perlice u obliku srca
No comments:
Post a Comment