Ruske kape
Priprema
- Penasto u mutiti belance pa u to dodati odvojena žumanca i 200 g šećera.
- U dobro umućena jaja sa šećerom dodati mleko, ulje, kakao i brašno pomešano sa pecivom.
- Testo sipati u podmazan pleh i ispeći ga. Ispečeno testo ostaviti da se ohladi pa potom vaditi manjom čašom (kalupom) "kape".
- Krem: U pola litra mleka umešati 6 kašika brašna i 12 kašika šećera. Ujednačenu masu staviti da se kuva na pari.
- Kuvan krem ohladiti pa u njega dodati 250 g umućenog margarina. Ovim kremom premazivati "kape" i spajati ih kao vanilice.
- Premazati i sa strane istim kremom, uvaljati u kokos i potom svaki kolač preliti glazurom od čokolade. Odozgo posuti kokos.
- Ove "kape" mogu biti i drugog oblika: kockaste, trouglaste i td.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 12 kašika mleka
- 3 šoljice ulja
- 1 kašika kakaa
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Krem:
- 500 ml mleka
- 6 kašika brašna
- 12 kašika šećera
- 250 g margarina
Potrebno je:
- glazura od čokolade
- kokos
No comments:
Post a Comment