Jednostavno čokoladno
Priprema
- Priprema kore: Žumanca i šećer dobro umutiti, dodati istopljen margarin i čokoladu, brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa dodati u izradjenu smesu, i na kraju sneg od belanaca, koji smo prethodno posebno umutili.
- Belanca dodavati polako kašikom (ne mešati mikserom), Kašikom polako izmešati smesu, i staviti u tepsiju u koju smo prethodno stavili papir za pečenje.
- Peći u tepsiji 20 x 35 cm. Rernu zagrejati na 180 C i peći 20-ak minuta.
- Čačkalicom proveriti kada je gotovo.
- Izrada krema (dok se kora peče): Slatku pavlaku (ne mućenu), čokoladu i šećer, zagrevati polako na laganoj vatri, mešajući dok ne provri.
- Pečeni kolač izbockati viljuškom, na nekoliko mesta dok je još topao i preliti ga toplim prelivom.
- Preliv je dosta redak, ali ga ne treba dodatno mikserom razraditi, ili bilo šta dodavati, jer će se nakom nekoliko sati u frižideru stegnuti.
- U koru se može dodati suvo groždje, ili preko kad se prelije kolač, listići badema...a ne mora ništa. Prijatno!!!
Kora:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g mlečne čokolade (milka)
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv:
- 1/2 l slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g čokolade mlečne (milka)
- 1,5 kašika šećera
No comments:
Post a Comment