Krambl s jagodama
Priprema
- Krambl je predivan engleski dezert! Puno voća sa ukusnim mrvicama. U Engleskoj, krambl se obično služi sa sladoledom od vanile.
- Zagrejati rernu na 200 C.
- Umešati brašno, šećer, vanilin šećer i so. Dodati jaje, puter u obliku ljuspica i izgnječiti u seckalici za hranu. Izmrviti testo rukama. Izmešati jagode sa šećerom u prahu i staviti ih u podmazanu posudu za pečenje.
- Ispeći lešnike u vrućem tiganju bez ulja i karamelizovati ih braon šećerom. Zatim posuti izmrvljeno testo i lešnike preko jagoda. Peći ih u rerni 30 minuta.
- Poslužiti toplo, po ukusu sa sladoledom ili šlagom.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 pakovanje vanilin šećera
- 3 supene kašike šećera u prahu
- 100 g hladnog putera
- 60 g seckanih lešnika
- 1 supena kašika žutog šećera
- 1 jaje
- 600 g jagoda
- puter za podmazivanje
- prstohvat soli
No comments:
Post a Comment