Čokoladni rolat
Priprema
- Dobro umutiti 5 belanaca sa 100 g šećera pa u to dodati 5 žumanaca, 80 g izrendane čokolade, kesicu vanilin šećera i 100 g brašna.
- Umućenu masu sipati u podmazan četvrtasti pleh i peći na umerenoj temperaturi. Ispečeni patišpanj staviti na ovlažen salvet i filovati.
- Fil: Na pari skuvati 200 g šećera i 3 cela jajeta.
- U kuvano dodati 100 g umućenog margarina, 100 g čokolade i 1 vanilin šećer. Ovim filom nafilovati patišpanj, uviti ga u rolat i ostaviti da se ohladi.
- Ohlađeni rolat preliti glazurom od čokolade.
Za testo:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 80 g izrendane čokolade
- 100 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
Za fil:
- 200 g šećera
- 3 jajeta
- 100 g čokolade
- 100 g margarina
- 1 kesica vanilin šećera
- glazura od čokolade
No comments:
Post a Comment