Višnja kolač
Priprema
- Umutiti jaja i šećer, dodati mlaku vodu i vanilin šećer. Kada dobijemo penastu smesu, dodamo brašno pomešano sa gustinom i praškom za pecivo. Masu sjediniti i sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 30 minuta, na 200 stepeni.
- Na isti način pripremiti još jednu koru, zatim obe kore ohladiti. Staviti vodu, šećer i višnje da se kuvaju na šporetu. Kada provri, dodati puding koji smo prethodno razmutili sa malo vode i mešamo, dok se ne zgusne.
- Sklonimo fil sa šporeta i dodati vanilin šećer, pa sve izmešati.
- Redjanje: kora-fil-kora-fil.
Kora:
- 4 jajeta
- 3 kašike vode
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g brašna
- 75 g gustina
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 500 g višnje (može i drugo voće)
- 300 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 1 vanilin šećer
- 500 ml vode
No comments:
Post a Comment