Pijani parfe od badema
Priprema
- U Kaliforniji, gde raste 80 posto ukupnog svetskog prinosa badema, ovaj grešno dobar parfe od badema jeste specijalna poslastica za Uskrs – ali samo kad ste sigurni da su vam deca zaspala!
- Stavite listiće badema na papir za pečenje i pecite ih u rerni na 180°C tokom 5 do 10 minuta dok ne postanu zlatni, s vremena na vreme ih protresite.
- Razdvojite belanca od žumanaca. Belanca ulupajte u sneg. U mikseru, žumanca umutite sa šećerom tako da postanu kremasta. Dodajte mleveni badem, amareto i desertno vino i umešajte sneg od belanaca. Mešajte krem dok ne postane čvrst i pomešajte sa smesom.
- Smesu raspodelite u male posude (veličine šoljica za čaj) i ostavite u zamrzivaču najmanje 12 sati.
- Izvadite iz zamrzivača petnaestak minuta pre služenja, umočite dno posudica u toplu vodu i izvrnite ih na tanjir.
- Ukrasite listićima badema i poslužite.
Potrebno je:
- 150 g badema isečenih na listiće
- 300 g mlevenog badema
- 300 g šećera
- 6 jaja
- 100 ml amareta
- 100 ml desertnog (slatkog) vina
- 500 ml pavlake
No comments:
Post a Comment