Tirolska štrudla
Priprema
- Margarin dobro umutiti, dodati šećer, jaja, so, malo rendane limunove kore i kvasac prethodno razmućen u toplo mleko. Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Testo umesiti uveče, pokriti krpom i ostaviti ga preko noći na hladnom mestu.
- Ujutru testo podeliti na sedam loptica. Lopticu razviti veličine pleha u kome će se peći, staviti u pleh i premazati filom. Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore. Poslednju koru premazati žumancetom i viljuškom štrudlu izbušiti na više mesta.
- Fil: U šerpicu staviti mak i šećer, preliti vrelim mlekom i mešati par minuta na ringli. Sipati vanilin šećer i ostaviti da se ohladi.
- Peći odmah na temperaturi od 200 stepeni.
Testo:
- 700 g brašna
- 1 kvasac
- 200 ml toplog mleka
- 2 jajeta
- 200 g margarina
- 4 kašike šećera
- malo soli
- malo rendane limunove kore
Fil:
- 300 g mlevenog maka
- 250 g šećera
- 150 ml mleka
- 2 kesice vanilin-šećera
- žumance za premazivanje
No comments:
Post a Comment