Kolač Zebra
Priprema
- Umutiti belanca u čvrst šne. Žumanca umutiti sa šećerom, vinil šećerom, pa dodati mleko, ulje, lagano dodati prašak za pecivo i brašno, zatim dodati varjačom lagano, šne od belanaca.
- Masu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati, ekstrat narandže, a u drugi deo dodati kakao i rum. Naizmenično sipati žuto i tamno testo, jedno preko drugog, po pola sipače svetlog i tamnog testa.
- Kalup u kom pečemo ne treba tresti, ni testo razmazivati, sve se to samo lepo rasporedi.
- Peći na 180 stepeni, 40 minuta. Ukrasiti po želji. Prijatno!
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 200 ml ulja
- 200 ml mleka
- 300 g šećera
- 400 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa praha
- 2 kašike ruma
- 1 kašika ekstrata od narandže
No comments:
Post a Comment