Torta od rogača s jagodama
Priprema
- Penasto umutiti belanca pa dodati žumanca, šećer, brašno, ulje, rogač i prašak za pecivo. Kada je masa penasta, sipatije u prethodno podmazan i bašnom posut kalup i peći u prethodno zagrejanoj pećnici. Pečenu tortu izručiti iz kalupa, ostaviti da se ohladi i raseći na 3 dela. Na svaku koru staviti jagode pomešane sa šećerom pa preklopiti drugom korom. Rastopiti na pari maslac sa čokoladom pa tortu odozgo i sa strane premazati glazurom. Ukrasiti šlagom i jagodama.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 kašike mlevenog rogača
- kesica praška za pecivo
Nadev:
- 200 g jagoda
- 100 g šećera
Glazura:
- 70 g maslaca
- 150 g čokolade
Za ukrašavanje:
- lepe, zrele jagode
- 2 kesice šlaga
No comments:
Post a Comment