Šarene krofne
Priprema
- U mlakoj vodi staviti šećer, kvasac, malo brašna i prstohvat spli da nadodje.
- U dublju posudu sipati brašno, nadošli kvasac, ulje i umesiti glatko testo. Zatim ostasviti u toplom da nadodje. Radnu površinu posuti brašnom i na nju staviti testo. Zatim ga istanjiti i vaditi okruglom modlom ili čašom krofne.
- U dublju šerpu zagrejati ulje i pržiti krofne. Zatim ih stavljati na papirnu salvetu da upije ulje, kako ne bi bile masne. Posebno istopiti belu, a posebno crnu čokoladu i šarati odozgo krofne.
- Možete ih i puniti čokoladom, kremom, džemom.
Potrebno je:
- 2 dl mleka
- 1 jaje
- 1 žumance
- 30 g svežeg kvasca
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 500 g brašna
Za nadev:
- crna i bela čokolada
No comments:
Post a Comment