Kolač 7 čašica
Priprema
- Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca i šećer umutite, takođe mikserom, a zatim dodajte preostale sastojke i dobro sjedinite.
- Sada je trenutak da uključite rernu i zagrejete je na 250 stepeni.
- Na kraju sipajte ulupana belanca u masu i lagano izmešajte varjačom.
- Kalup za tortu premažite uljem i pospite brašnom, sipajte testo u kalup i stavite kolač u rernu.
- Od sada pa do kraja pečenja, rerna treba da je podešena na 180 stepeni.
- Kolač je pečen nakon 40 minuta ili koji minut pre, u zavisnosti od vrste rerne, odnosno načina pečenja.
- Ja koristim klasična dva grejača, ali ista pravila važe i ako koristite pečenje toplim vazduhom.
- Pečen kolač ostavite da se hladi u kalupu dvadesetak minuta, a zatim ga prebacite na tacnu za serviranje.
- Ukoliko želite da gornja površina kolača bude potpuno ravna, kolač prevrnite iz kalupa na tacnu.
- Na slici možete videti kako kolač izgleda, kada je serviran u položaju kao kada je bio i u kalupu.
- Uz pomoć cediljke pospite kolač prah šećerom, a zatim ukrasite po želji.
- Ja sam se, ovoga puta, odlučila za posip kakao prahom preko mustre (isečene od papira) i slobodan pad po rubovima kolača, desertnog preliva od jagode.
- Napomena: Odličan izgled i ukus daje i klasičan preliv od čokolade uz šlag iz šprica i višnje iz slatka.
Potrebno je:
- 2 čašice (od jogurta) brašna
- 1 čašica griza
- 1 čašica ulja
- 1 čašica jogurta
- 2 čašice šećera
- 1 prašak za pecivo
- 3 jajeta
- rendana korica limuna ili narandže
No comments:
Post a Comment