Štrudla sa makom od kora
Priprema
- Fil: Vodu (ili mleko) staviti da provri i u to dodati 10 kašika šećera i 250 g maka.
- Pakovanje kora podeliti na dva jednaka dela (ako želite manje štrudle na tri).
- Od sastojaka pripremljenih za prelivanje kora premazati prvu polovinu kora (jednu po jednu) pa staviti fil od maka zatim uviti. Postupak ponoviti i sa drugom polovinom kora.
- Staviti u podmazan pleh, preko premazati uljem i peći.
- Kada su štrudle pečene po želji preko staviti šećer u prahu.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora (500 g)
Za fil:
- 1 dl vode (ili mleka)
- 10 kašika šećera
- 250 g maka
Za prelivanje kora:
- 2 čaše jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 šolja ulja
- 2 praška za pecivo
No comments:
Post a Comment