Romansa posno
Priprema
Umutiti 100 g margarina sa 2 kašike šećera, 3 kašike kisele vode, 3 kašike ulja, 1 prašak za pecivo, 10 g kvasca, pa dodati brašno. Sve zamesiti i razviti debljine oko 5 mm.
Vaditi čašicom od rakije krugove i peći na 250 stepeni, oko 10 minuta.
Fil: 180 g margarina umutiti sa 200 g šećera u prahu i dodati 100 g sojinog mleka u prahu.
Sve dobro sjediniti, pa stavljati preko pečenog ohladjenog testa, ali prvo napraviti kuglice radi lakšeg oblikovanja. Oblikovati kao pečurku.
Staviti ih u frižider i kad se ohlade, preliti ih otopljenom čokoladom i posuti sa malo kokosa.
Potrebno je:
3 kašike kisele vode
280 g margarina
2 kašike kristal šećera
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
350-400 g brašna
10 g kvasca
100 g sojinog mleka u prahu
200 g šećera u prahu
30 g kokosa
100 g posne čokolade
No comments:
Post a Comment