Fašing štangle
Priprema
- Umutiti sve sastojke za koru. Ispeći četiri kore na prevrnutom plehu, (kore odmah skidati sa pleha, kada se ispeku).
- Fil: Ušpinovati šećer, zatim dodati margarin i orahe, malo prokuvati. Fil podeliti u tri dela.
- Prvi deo fila obojiti sa štanglom čokolade. Drugi deo fila obojiti ekstratom od jagode. Treći deo fila ostaje ne obojen.
- Filovati kore jednu po jednu.
- Za glazuru: Pomešati 1 kašiku šećera u prahu, par kapi crvene boje i 5 kašika vode.
- Kada se ujednači boja i razbiju grudvice šećera, lagano glazuru razvući po gornjoj kori kolača, nakon par minuta glazura će dobiti sjaj.
- Kolač ostaviti preko noći da omekša. Iseći štanglice.
Za kore:
- 1 margarin
- 250 g prah šećera
- 6 jaja
- 270 g brašna
Za glazuru:
- 200 g šećera u prahu
- par kapi crvene boje
- 5 kašike vode
Za fil:
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 125 g margarina
- 250 g oraha
- 1 štangla čokolade
- ekstrat od jagode
No comments:
Post a Comment