Štrudla sa makom drugi nacin
Priprema
- Staviti kvasac u toplo mleko da nadodje, a zatim u brašno staviti jaja, margarini, šećer i zamesiti testo, ali paziti da ne bude suvise tvrdo. Ostaviti da nakvasa.
- Za to vreme pripremiti fil: staviti 400 ml mleka, margarin i šećer da prokuvaju. U mleveni mak umešati griz i skuvati u mleku.
- Kad je testo nadošlo lagano ga premesiti i podeliti na dve loptice. Rastanjiti, filovati makom i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 min.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 mali kvasac
- 2 dl mleka
- 1/2 margarina
- oko 1 kg brašna
- 5 kašika šećera
Za fil:
- 300 g mlevenog maka
- 400 ml mleka
- 100 g margarina
- 15 kašika šećera
- 4 kašike griza
No comments:
Post a Comment