Kesten kocke
Priprema
- Penasto umutiti 4 žumanca i jedno celo jaje sa šećerom. Tome dodati kesten pire, narendanu čokoladu, brašno i čvrsto ulupan sneg od belanaca. Peći u maslacem namazanom i brašnom posutom plehu u prethodno zagrejanoj pećnici.
- U međuvremenu umutiti maslac sa šećerom i kesten pireom da se dobije penasta bela masa. Nadev premazati preko pečenog i ohlađenog kolača.
- Za glazuru rastopiti u pećnici maslac i čokoladu, promešati da se masa dobro sjedini pa preliti preko nadeva. Kada se glazura stegne, seći na kocke.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 140 g kesten pirea
- 3 rebra narendane čokolade
- kašika brašna
Nadev:
- 150 g šećera u prahu
- 180 g maslaca
- 280 g kesten pirea
Glazura:
- 3 rebra čokolade
- 50 g maslaca
No comments:
Post a Comment