Baklava od maka
Priprema
- U podmazan pleh stavite na dno dve kore za pitu, poprskajte ih uljem, pa ih pospite nadevom od mlevenih oraha, pšeničnih klica, maka, cimeta i kandiranih korica pomorandži.
- Naizmenično ređajte kore poprskane uljem i nadev. Na vrhu neka opet budu dve kore. Isecite baklavu na kocke ili rombove, prelijte je vrelim uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta.
- Kada baklava bude pečena, prelijte je prohlađenim sirupom od 300 g šećera, pola litre vode i soka od jednog limuna. Vratite potom u još toplu ali isključenu rernu i ostavite još petnaestak minuta. Baklavu služite hladnu.
Potrebno je:
- 1 kg kora za pitu
- 150 g mlevenih oraha
- 100 g pšeničnih klica
- 150 g mlevenog maka
- 100 g kandiranih korica pomorandže
- 300 g kristal šećera
- 1 kesica cimeta
- sok od jednog limuna
- ulje
No comments:
Post a Comment