Baklava sa makom i višnjama
Priprema
- U posudu za pripremu umutiti jaja, sa šoljom šećera, dodati ulje, prašak za pecivo i kiselo mleko, zatim dodati mak i lagano promešati. Dno tepsije prekriti korom, premazati filom, staviti koru, pa na tu koru višnje sa malo šećera po ukusu.
- I tako dok se ne potroši materijal. Završiti baklavu korom.
- Baklavu iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni, oko 30 minuta.
- Sirup: Skuvati 2 čaše šećera i 3 dl vode, pa preliti gotovu baklavu. PRIJATNO!!
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 3 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 kiselo mleko
- 250 g mlevenog maka
- 3 dl čaša vode
- 500 g tankih kora
- 500 g višanja
No comments:
Post a Comment