Profiterole
Priprema
- U šerpu na šporetu sipamo vodu i dodamo puter 50 g. Prašak za pecivo dodamo u sud sa brašnom. Potom ne prekidajući mešanje varjačom u šerpu dodamo brašno. Kuvamo na šporetu, dok se testo ne odlepi od šerpe.
- Ohladjeno testo mutimo mikserom. Dodamo 4 jaja, jedno po jedno, dok se smesa ne sjedini. Tepsiju mažemo ostatkom putera i oblažemo papirom. Testom punimo špric i formiramo kolače.
- Pečemo 20 minuta na 200 C. Crnu čokoladu topimo na pari i dodamo nekoliko kapi ulja, da dobije sjaj.
- Slatku pavlaku izmutimo mikserom, dok šlag ne postane gust. Dodamo šeri.
- Punimo šlagom svaki kolač, pa umočimo u crnu čokoladu, a zatim pravimo fišek i u njega stavimo belu čokoladu, pa ukrašavamo svaki kolač.
Potrebno je:
- 100 g bele čokolade
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 jajeta
- 125 g brašna
- 1/2 kašike šerija
- 250 ml slatke pavlake
- 0,125 ml vode
- 100 g putera
- 1/2 praška za pecivo
No comments:
Post a Comment