Kokos baklava
Priprema
- Orahe, šećer, kokos, suvo groždje i prašak za pecivo izmešati sa 2 dl vrele vode. Uzeti dva lista kora, svaki poprskati uljem i na početak staviti celom dužinom fil i uviti u rolnu. Ponavljati tako postupak do utroška materijala.
- Staviti u pouljen pleh, iseći na kocke i na svaku kocku staviti po kašiku ulja.
- Ispečenu baklavu zaliti ukuvanim sirupom od šećera, vode, vanilin šećera i lumuna.
Potrebno je:
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g kokosa
- 200 g suvog grožđa
- 200 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl vrele vode
- 2 pakovanja kora za baklavu
- ulje
- 4 šolje vode
- 4 šolje šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 limun
No comments:
Post a Comment