Kuglof
Priprema
- Veći kalup za kuglof dobro namazati maslacem i posuti brašnom.
- Umutiti maslac, dodati šećer, 4 žumanca i jedno celo jaje, rendanu limunovu koru, polovinu brašna i mleko. Dobro izmešati. Prašak za pecivo pomešati sa ostatkom brašna i dodati smesi. Čvrsto ulupati sneg od 4 belanca i umutiti sa smesom. Dodati suvo grožđe.
- Smesu sipati u pripremljeni kalup i peći, u prethodno zagrejanoj pećnici, 50-60 minuta. Kalup prevrnuti na tacnu i pažljivo ga skinuti sa kolača. Obilno posuti šećerom u prahu i ostaviti da se hladi.
Potrebno je:
- 90 g omekšalog maslaca
- 180 g šećera
- 5 jaja
- 280 g brašna
- 1,2 dl mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike suvog grožđa
- narendana kora limuna
Za ukrašavanje:
- 4 kašike šećera u prahu
No comments:
Post a Comment