Garibaldi torta
Priprema
- Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati šećer, pa kada masa postane gusta, dodati mlevene lešnike. Ispeći dve kore u podmazanom i brašnom posutom kalupu.
- Za nadev umutiti žumanca sa šećerom, dodati kafu i rendanu čokoladu, pa masu mutiti na pari dok se ne zgusne. Skloniti sa štednjaka, ostaviti da se ohladi i dodati penasto umućen maslac. Ovim nadevom spojiti dve pečene i ohladene kore, premazati celu tortu i ukrasiti je iseckanim lešnicima.
Potrebno je:
- 7 belanaca
- 250 g šećera u prahu
- 250 g mlevenih lešnika
Nadev:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 2-3 kašike jake crne kafe
- 100 g maslaca
- 60 g rendane čokolade
Za ukrašavanje:
- iseckani lešnici
No comments:
Post a Comment